2013. június 30., vasárnap

Hagyományos ételek Egészségesen készítve

Régi kedvenc: Bundás kenyér

Mindenki szereti a frissen sült ropogós bundás kenyér ízét-illatát. Sajnos a hagyományos módon készült példány igencsak megterheli emésztő rendszerünket, főként a sütéshez alkalmazott olaj miatt. A hagyományos (hidrogénezett) olajoknak az a rossz tulajdonságuk, hogy extrém hő hatására transz-zsír savakká alakulnak. Az ilyen molekuláris szerkezetű zsiradék nehezíti a táplálék emésztését. Jelentősen terheli a májat és az epét, hiszen a zsír lebontásához epe váladék szükséges. Ki ne ismerné a bő zsiradékban sült ételek fogyasztását követő diszkomfort érzést? Ez többnyire ennek a jelenségnek tudható be. Hosszútávon több egészségügyi kockázatokat is hordoz a túlzott hidrogénezett zsiradékok használata.



Megmentőnk: a Kókuszolaj

Szerencsénkre, a természet megajándékozott minket a kókusz olajjal (vaj- zsír, kinek hogy tetszik). Ennek a zsiradéknak a fő tulajdonsága hogy nem hidrogénezett eljárással készül. Viszonylag jó hő tűrő, ezért sütés közben nem alakul át transz zsírokká. A hagyományos olajokkal és zsírokkal szemben nem gátolja, hanem elősegíti a tápanyagok felszívódását. Kíméli a májat és az epét, nem "nehezíti el" gyomrunkat egy-egy étkezés alkalmával. A kókusz olajban készült bundás kenyér íze teljesen megegyezik a hagyományos úton készültével. 

Ezt a készítményt ide kattintva meg is rendelheti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése